Тричленен състав ва Апелативен съд - София остави в ареста Димитър Любенов, обвинен за

...
Тричленен състав ва Апелативен съд - София остави в ареста Димитър Любенов, обвинен за
Коментари Харесай

Шофьорът, убил на Околовръстното: Стига с тия арести, мястото ми не е в затвора

Тричленен състав ва Апелативен съд - София остави в ареста Димитър Любенов, обвинен за причиняване на гибел на френски гражданин при шофиране с висока скорост след приложимост на алкохол и опиати на Околовръстното в София.

Съдът напълно се съгласи с доводите на първоинстанционния Софийски градски съд и се стимулира с задоволително данни по делото, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат. Събрани са много обстоятелства, които затвърждават обвинението в съзнателно осъществено закононарушение, така като Любенов е съзнавал, че не е в положение да шофира след използването на алкохол и опиати и е разчитал на случайност, с цел да е стане злополука. Високата скорост, с която е управлявал, демонстрира и липса на преценка за държанието му на пътя.

Обвиняемият настоя да бъде пуснат, за да си види фамилията, като беше безапелационен, че не е палач, а е станало ПТП, в което един е умрял. Заяви още, че е добър водач, плащал си е санкциите и мястото му не е в ареста с всевъзможни убийци и нарушители, имал си семейство и бизнес, а освен това в килията имало дървеници и хлебарки.

" Стига с тия арести и арестувания ", викна Любенов в съда и тропна по банката пред съда.

Магистратите разясниха още, че Любенов има голям брой наказания за шофиране с превишена скорост, а високата социална заплаха на осъщественото от него постанова извод, че при изменение на мярката той може да извърши ново закононарушение.

Преди седмица съдът отхвърли молбата му за изменение на мярката „ задържане под стража “. Тогава съдът одобри, че от доказателствата по делото не опровергават догатката, че деянието е съзнателно. Също по този начин не е отпаднала и заплахата от осъществяване на закононарушение, защото Любенов неведнъж е глобен за нарушение на разпоредбите за придвижване. Срокът на задържане не надвишава рационалните лимити, а и към момента не са осъществени всички нужни дейности по следствието.

„ Направих неточност, отговорен съм, само че не съм огромен нарушител, не съм палач, не съм го направил съзнателно “, сподели Любенов пред съда. „ Вече 6 месеца съм в ареста. Знам, че ще имам присъда, само че в този момент желая малко персонално свободно време да прекарам с околните си, да се погрижа за старата си майка “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР